Perlukan bantuan dana segera?  Hubungi kami untuk bantuan kempen.

MISI HAZIM 3.0

Misi Hazim ialah misi yang memfokuskan aspek pembangunan diri, pengurusan kewangan, personaliti ideal & pencapaian akademik. Misi ini sudah bermula pada Oktober 2020 & akan tamat pada Oktober 2025.
MISI HAZIM 3.0
Umum

RM 0.00

daripada sasaran RM 15,855.00
0% Complete

0

penyumbang

49

hari lagi
Mengapa sumbang melalui iSADAQAH dan tidak terus kepada penerima? Baca selebihnya di sini

1) Berapa lamakah Misi Hazim akan dilaksanakan?

 • Misi ini sudah bermula pada Oktober 2020 dan dijangka tamat selewat-lewatnya Oktober 2025. Bermula Oktober 2020 hingga April 2023, misi ini telah dibiayai menggunakan kewangan sedia ada. Pada Mei 2023 hingga Julai 2023, Misi Hazim 1.0 telah digerakkan bagi menjayakan aspek pembangunan diri, pengurusan kewangan, personaliti ideal & pencapaian akademik.

2) Berapakah jumlah kutipan yang disasarkan?

 • Jumlah kumulatif sebanyak RM 15,855.00. Sasaran awal sebanyak RM 15,875 (boleh rujuk dalam Misi Hazim - https://isadaqah.my/campaign/misi-hazim)
 • RM 1 = 15,855 penyumbang budiman
 • RM 5 = 3,171 penyumbang budiman
 • RM 10 = 1,585 penyumbang budiman
 • RM 50 = 318 penyumbang budiman
 • RM 100 = 159 penyumbang budiman

3) Bagaimanakah Misi Hazim mempunyai hubungan bersaling kait antara kutipan dana, Matlamat Pembangunan Lestari & Malaysia Madani?

 • SDG 02 : Tanpa makanan yang mencukupi, maka sulit untuk mencapai kesejahteraan. Kesejahteraan umpama mati tidak kerana sumpah, hidup tidak kerana kaul. 
 • SDG 03 : Kesihatan dan keyakinan umpama adat tiada bertukar, rahsia tidak berubah. Hilangnya kesihatan, mental akan lemah. Akhirnya, misi akan menemui jalan buntu dek ke hulu kena bubu, ke hilir kena tengkalak.
 • SDG 04 : Pendidikan bermutu kunci daya cipta. Pelbagai disiplin ilmu merentasi rencaman bidang. Aset berharga dalam meningkatkan literasi pendidikan dan budaya positif.  Mati tidak akan menyesal, luka tidak akan menyiuk. 
 • SDG 09 : Kemampanan persis lagi teduh lagi berkajang. Tersilap langkah, terencat salah satu. Suntikan dana ibarat menarik rambut dalam tepung ; rambut tak putus, tepung tak berselarakan.
 • SDG 16 : Keadilan mesti selari dengan aspirasi SDG & Madani dalam Misi Hazim. Ia mempunyai mekanisme khusus (Rujuk dalam Point 5) supaya ia tidak lain teringat lain disebut, bertukar angguk dengan ilallah. Ringkasnya, ia menuntut pemahaman erti ihsan.
 • SDG 17 : Padi sama tumbuh dengan siangan, adat sama tumbuh dengan sengketa. Misi Hazim mustahil dijayakan tanpa sokongan moral masyarakat Madani. Apa jua bentuk sumbangan, pasti akan dibalas oleh Yang Maha Esa. Bagaimana ditanam, begitulah dituai. Hormati perjuangan seseorang selagi ia menjunjung 5 Prinisp Rukun Negara.

4) Bagaimana misi ini dapat disahkan sebagai misi benar dan tidak menipu mana-mana pihak?

 • Kutipan dana hanya melalui platform I-Sadaqah sahaja. Tidak akan menggunakan transaksi perbankan. Hal ini kerana wujudnya sukarelawan I-Sadaqah yang akan menjadi mekanisme semak dan imbang sebelum kutipan wang diserahkan kepada pemohon. Sekiranya pemohon didapati memalsukan maklumat atau menyeleweng kutipan, maka boleh dikenakan tindakan undang-undang dan kutipan wang terkumpul akan disedekahkan kepada kempen yang lain.
 • Untuk mengetahui lebih lanjut kempen ini, maka Tuan/Puan boleh mengikuti :

5) Pelaksanaan kempen bermula Oktober 2020 hingga Oktober 2025

 

Untuk Makluman Semua

100% sumbangan yang diterima akan digunakan untuk pelaksanaan projek ini sepenuhnya. Sebagai langkah kesahihan pelaksanaan projek ini, pihak iSADAQAH juga akan sentiasa mengemaskini anda dengan keseluruhan kutipan yang diterima, resit sumbangan, gambar aktiviti kempen serta koordinat GPS komuniti yang menerima bantuan sebagai bukti ketelusan pihak iSADAQAH dalam menjayakan projek ini.

Bantu Kempen Ini

Setiap sumbangan yang diberi kepada kempen ini amat dihargai.

Sumbang
Kongsi Kempen

Bantu biayai kempen ini dengan berkongsi. Satu perkongsian kempen boleh membawa sumbangan RM10 daripada seorang penderma!

Kempen dilancarkan

19 Oct 2023